Träna längdskidåkning och håll igång formen 

Vill du börja skidträna? Vi på ÅK personlig tränare är utbildade och erfarna skidåkare och erbjuder en variation av skidträningar som passar alla, oavsett tidigare erfarenheter. 


Skidträna med experter

Att förbereda sig för skidsäsongen eller tävlingar kräver mer än bara att vaxa skidorna och packa kläder. Med oss kan du ta din längdskidåkning till nästa nivå och nå dina prestationstoppar i backen. Med expertis inom skidåkning och individuellt anpassade program kan vi hjälpa dig att förbättra teknik, styrka och uthållighet.

Som skidtränare är vi väl insatta i skidteknikens finesser och kommer att guida dig genom specifika övningar som fokuserar på benstyrka, balans och explosivitet. Du kommer att träna i en miljö som är anpassad för skidåkning och får feedback och korrigeringar i realtid. 

Oavsett om du är en erfaren åkare eller nybörjare kan skidträning med ÅK personlig tränare ta dig till nästa nivå och maximera din skidglädje. Låt oss hjälpa dig att förbättra din prestation och ta dig an backarna med självförtroende och styrka!


Vi erbjuder olika former av skidträning

Välj det som passar dig bäst eller variera

Njut av längdskidåkning som gruppträning

Att ge sig ut på längdskidor är inte bara ett fantastiskt sätt att träna kondition och styrka, det är även en aktivitet som kan njutas tillsammans med andra. Med gruppträning inom längdåkning får du inte bara fördelarna av ett effektivt träningspass, utan också gemenskapen och motivationen från att träna i grupp.

Under ledning av kunniga instruktörer kommer träningen att ge dig möjligheten att förbättra din teknik och uthållighet. Du kommer att få lära dig de grundläggande skidteknikerna och utmana dig själv genom olika intensiva intervallpass och längre distanspass.

Genom att träna i grupp får du också möjligheten att dela din glädje över skidåkningen med likasinnade. Tillsammans kan ni peppa varandra, sätta gemensamma mål och uppmuntra varandra under träningen. Det är en fantastisk möjlighet att skapa nya vänskapsband och dela erfarenheter på skidspåret.

Ta chansen att uppleva längdskidåkningens fördelar genom gruppträning och låt dig inspireras av energin och gemenskapen i gruppen.

Optimerad längdskidträning med en personlig tränare

Att anlita en personlig tränare för din kidträning kan vara nyckeln till att ta din prestation till nya höjder. Med en dedikerad PT får du en skräddarsydd träningsplan som är anpassad efter dina individuella mål och behov. Vill du ta med dig en eller flera personer som sällskap går det jättebra.

En personlig tränare med erfarenhet av längdskidåkning kan guida dig genom teknikförbättringar, styrketräning och uthållighetsövningar som är specifikt utformade för att förbättra dina skidkunskaper och maximera din prestation på skidspåret.

Din PT kommer att vara din ständiga följeslagare under träningen, ge dig kontinuerlig feedback och motivation samt korrigera eventuella fel i tekniken. PT:n kommer också att hjälpa dig att sätta realistiska mål och utforma en progressiv träningsplan för att säkerställa att du når dina önskade resultat.

Med en personlig tränare vid din sida kan du vara säker på att din träning blir både effektiv och rolig samtidigt som du får den support och vägledning du behöver för att nå dina mål på snabbast möjliga sätt.

Skidträning på träningsläger 

Maximera din prestation och upplev äventyret

Ett skidträningsläger är den perfekta möjligheten att dyka djupt in i längdskidåkningens värld och ge din träning en rejäl boost. På våra träningsläger får du inte bara tillgång till fantastiska skidspår och natursköna omgivningar, utan också experthjälp och en inspirerande gemenskap.

Under ledning av erfarna tränare och experter inom längdskidåkning kommer du att få en professionell vägledning som hjälper dig att förbättra din teknik, styrka och uthållighet. Du kommer att delta i specialiserade träningspass, teknikworkshops och utmanande intervaller som är utformade för att ta din prestation till nästa nivå.

Träningslägret ger dig även möjligheten att umgås och dela erfarenheter med likasinnade skidåkare. Du kommer att inspireras av deras engagemang och motivation, samtidigt som ni tillsammans skapar minnen och upplever äventyret längs snöklädda spår.

Ge dig själv fördelen av ett skidträningsläger och låt dig uppslukas av den unika atmosfären som bara kan hittas på dessa speciella platser. Det är en chans att utvecklas som skidåkare, njuta av naturen och skapa varaktiga band med andra entusiaster.