ÅK-Passen

Passbeskrivningar

Stavgång

Vi använder stavarna som ett aktivt träningsredskap när vi går och stundtals sprättar uppför Ormbergsbacken. Passet innehåller även intervallträning, teknik och styrka. Det är ett effektivt och skonsamt sätt att förbättra konditionen samtidigt som syreupptagningen och förbränningen ökar.

Stavgång passar alla – både gammal och ung! Såväl nybörjaren som den mest högpresterande kan delta. Alla är med utifrån egna förutsättningar och passet kan därmed användas för såväl rehabilitering som för att höja en redan hög kapacitet.

Vi har två varianter av Stavgångspass. Ett där fokus är just stavgång och ett där vi även kompletterar med spänstövningar, styrketräning för ben, rumpa och lår för att förbättra styrkan och explosiviteten.

Löpskolning

Löpskolning/styrka är ett pass där både nybörjaren och mer erfarna löpare kan finslipa tekniken. Vi springer, går och joggar en slinga med olika stationer efter vägen. Vid stationerna gör vi olika teknik-, spänst- och intervallövningar som är speciellt anpassade för att förbättra löpsteget, fotisättning, hållning och mycket mer. Att förbättra teknik och styrka minskar risken för skador.

Rullskidor klassisk teknik.

Att åka rullskidor är en rolig upplevelse och ett bra komplement till vanlig längdskidåkning. Rullskidor ger bra konditionsträning och är en effektiv överkroppsträning. Vill du utveckla dej i längdskidspåret eller prova på och lära dej åka rullskidor så är detta passet för dej. Passet innehåller teknikträning i form av olika övningar, intervaller, balans och stakning. Du tränar hela kroppen på ett skonsamt sätt.

 Core

Core är ett pass där vi utmanar stabiliteten, balansen och rörlighet Passet innehåller funktionella övningar för att stärka din core = kärna (mage rygg och säte). Det är rörelser som är lätta att hänga med på men ändå utmanande. Vi tränar stabilitet, balans, rörlighet med fokus på mage & rygg. Stark rygg och mage är grunden i all träning för såväl hållning som för att vara skadefri.

Tabata

Tabata är ett högintensivt intervallträningspass där vi använder kroppen som redskap. Du kan på kort tid uppnå stora träningsresultat när det gäller kondition och muskelstyrka. Passet är 30 min. Vi jobbar i 20 sekunder kombinerat med 10 sekunder vila. Passet består av  konditions-och styrkeövningar. Alla jobbar efter sin egen förmåga under intervallerna.
Tabataträning förbättrar syreupptagningen, ämnesomsättningen och ökar även fettförbränningen. Hjärta och lungor utmanas vilket är bra för att motverka hjärta och kärlsjukdomar och för att snabbt få bättre kondition. Perfekt för att toppa formen!

Vill ni veta mer kontakta Åsa eller Karin